עקרונות הפעילות הגופנית הנכונה - ה'
עקרון תדירות הפעילות הגופנית, מתייחס למספר ימי הפעילות הגופנית בשבוע.
מספר ימי האימון בשבוע נקבעים על פי המטרות והיעדים שהציב לעצמו המתאמן.
- בספורט התחרותי (הישגי) – ישנם ספורטאים כמו למשל שחיינים, המתאמנים פעמיים ביום ומגיעים ל – 16 ימי אימונים בשבוע.
- כושר גופני בריאותי, המינימום הנדרש הוא 3 ימי אימונים בשבוע. כאשר יום המנוחה וההתאוששות יתוכנן למחרת היום בו התבצעה הפעילות הגופנית.תדירות אימונים של פחות משלוש פעמים בשבוע יש לה השפעה מועטה אם בכלל על הכושר הגופני הבריאותי. זאת כיוון, שבעקבות ההפסקה הארוכה בין ימי האימון, מאבד המתאמן את מרבית הישגי ההסתגלות הגופנית שהתרחשו לאחר הפעילות.
- הפחתה במשקל הגוף (ירידה ב- % השומן), מומלץ שהפעילות הגופנית תתבצע על בסיס יומי, למעט יום מנוחה אחד בשבוע. שכיחות הפעילות הגופנית הגבוהה מטרתה "שרפת קלוריות" רבה, בהשוואה למטרות האימון האחרות (יכולת אירובית, כוח שרירים, עיצוב גוף, גמישות וכדומה) שניתן להשיגן גם בפעילות גופנית של 3 – 4 ימי אימונים בשבוע.
- מתאמנים המרגישים צורך (גופני, נפשי, חברתי) לעסוק בפעילות גופנית מעל לשלושה - ארבעה ימי פעילות בשבוע, מומלץ שישלבו בתוכנית אימוניהם ענפי ספורט נוספים – תוכנית אימונים המבוססת על אימון משולב).
פעילות גופנית בענפי ספורט שונים, יגבירו את העניין והאתגר בפעילות הגופנית, יפעילו קבוצות שרירים רבות ומגוונות ובעיקר, יקלו על העומס המוטל על השרירים והמפרקים כתוצאה מפעילות גופנית בענף ספורט אחד.
התכנים המופיעים בדף זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד, לא ניתנו על ידי מוסד רפואי, אינם מהווים חוות דעת מקצועית, המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.